Skip to content

Ring oss på tlf. 76 94 23 41

Om oss

Daglig leder Christian Eklo med blikket fremover. (Foto: Michael Ulriksen)
Daglig leder Christian Eklo med blikket fremover. (Foto: Michael Ulriksen)

Med blikket fremover

Erfaringene Chr. Føre A/S har samlet gjennom over 100 år er et viktig verktøy i arbeidet med den videre utviklingen av selskapet.

Med omtanke for den stolte arven vi forvalter, skal omstillingsevne og viljen til å snu oss raskt fortsatt være tone­angivende.

Det samme gjelder fokuset på å være gode ambassadører for håndverket vi representerer. Ved siden av faglig stolthet skal vi alltid være bevisste på at det er mennesker vi jobber med og for. Ryddighet og respekt for hverandre er en selvfølge blant våre dyktige og faglærte ansatte.

Målet er at alle kunder vi jobber for skal være fornøyde referanser i ettertid. 

100-årig seilas

Med omstillingsvilje, pågangsmot og nøysomhet har Chr. Føre A/S i Narvik bygget en bedriftsskute som har seilt gjennom verdens­krig, jappetid og store samfunnsmessige endringer. I år er det 100 år siden de la fra land.

I 1918, samme år som 1. verdenskrig er over, starter vesterålingen Christian Olsen sitt blikkenslagerfirma i Narvik. Han har nylig gjennomført utdannelsen i byen, og bestått svenneprøven med glans etter å ha produsert en perfekt damphette i kobber. Lite vet han at skuta han nå har skapt skal seile gjennom 100 år og danne livsgrunnlaget for de tre neste generasjonene på familietreet.

Storstormen

Da 2. verdenskrig bryter ut i 1940 blir Narvik et strategisk mål med store menneskelige og materielle skader. Forretningsbygget til Christian Olsen, som etter hvert tok gårdsnavnet Føre, bombes i et av de mange angrepene. Forretningsskuta må gjennom sin vanskeligste storm så langt.

De store skadene på bygget gjør at kommunen i 1947 velger å gi han en ny tomt på andre siden av byen. I Industriveien reiser han et nytt bygg, som blir både bopel og forretningslokale. I takt med veksten i bedriften bygges huset på i flere trinn, og blir, etter tre store ombygginger, til det bygget som står der den dag i dag.

Tæring etter næring

– Bestefar var en nøysom kar og brukte aldri penger før han hadde tjent dem. Kom det en purrenota, var det åpenbart skjedd en glipp. Dette er verdier både jeg og far min har fått inn med teskje, og som har vært viktige verktøy og prinsipper gjennom hele den 100 år lange reisen, forklarer en av dagens medeiere og barnebarn av Christian, Ulf Føre.

Fortsatt ombord

Selv om han i dag nyter pensjonisttilværelsen, er han ombord til faste tidspunkt hver uke. – Med over 40 års erfaring fra bransjen, besitter han en unik kunnskapsbank vi er så heldige å få høste av når det er behov, sier Vegard Mathisen. Han eier i dag Chr. Føre A/S sammen med Ulf og Christian Eklo.

100 år gjennom teknologisk utvikling og store samfunnsmessige omstillinger har skapt en robust skute som evner å fylle seilene med skiftende vindretninger å styre mot nye trender og behov.

Styrepinner

Ved å manøvrere den videre seilasen etter de samme styrepinnene som sine forgjengere har dagens eiere stor tro på den videre ferden. – Narvik er inne i en spennende tid, både lokalt og som en viktig del av en større region. Mange store prosjekter er realisert de siste årene, og mange flere vil komme. Med vårt blikk for kvalitet skal vi være en selvskreven aktør å regne med der vår kompetanse trengs. Seilasen fortsetter, og vi vil alltid søke mer vind i seilene.

Firmaets grunnlegger, Christian Føre, med damphetten som var hans svenneprøve.
Firmaets grunnlegger, Christian Føre, med damphetten som var hans svenneprøve.