Tre tiår i familiebedriften

Rommet hvor Mariell har sitt kontor i dag var kjøkkenet i leiligheten hun vokste opp i. (Foto: Michael Ulriksen)
Rommet hvor Mariell har sitt kontor i dag var kjøkkenet i leiligheten hun vokste opp i. (Foto: Michael Ulriksen)

Det er gått 30 år siden Mariell Føre Frantzen hamret ned sin første faktura for Chr. Føre på en manuell skrivemaskin i loftsleiligheta over blikkenslagerverkstedet i Industriveien.

Selv om moderne regnskapsverktøy har forenklet dette arbeidet radikalt, holder hun fortsatt en kontrollerende hånd over økonomien i familiebedriften.

– Stadig mer automatisering av regnskapet gjør at jeg kun sitter her en dag i uken. Resten av ukas arbeidstimer brukes mellom klesstativer og utstillingsdukker på Hennes & Maurits, forteller Mariell.

Som 4. Generasjon Føre, har både virksomheten og bygget den drives fra vært en viktig del av livet hennes helt fra barneårene av.

I likhet med oldefar, farfar og pappa, har Mariell både jobbet og bodd i bygget i Industriveien.

– Kontoret jeg sitter på i dag var kjøkkenet vårt da jeg trådde mine første skritt i dette bygget, forteller Mariell, og legger til at hun synes det er meningsfylt å få være en del av den 100-årige bedriftshistorien til Chr. Føre.

Når arbeidsdagen er slutt er det sjøen og fjellet som lokker og kaller.
– Med båt i småbåthavna og leilighet på Riksgränsen, kan vi virkelig ta for oss av vår varierte og vakre natur fra fjord til fjell, avslutter bedriftens eneste 4. generasjons Føre.